ΣΙΚΙΝΟΣ

Πτήσεις κοντά στη Σίκινο

Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Σίκινο. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στη Σαντορίνη έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης δέχεται καθημερινά πτήσεις εσωτερικού από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλές πτήσεις charter από το εξωτερικό το καλοκαίρι.  Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από τη Σαντορίνη στη Σίκινο περίπου 3 φορές την εβδομάδα. 

Πλοία για Σίκινο

Υπάρχει πλοίο στη Σίκινο από την Αθήνα περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι.Το πλοίο στη Σίκινο αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραια. Το πλοίο στη Σίκινο από τονΠειραιά διαρκεί περίπου 8 ώρες. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από Σίκινος προς: Ανάφη, Άνδρος, Φολέγανδρο, Ίο, Κέα, η Κίμωλος, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος, Θήρα (Σαντορίνη), Θηρασιά, την Τήνο.

Things to see and do

Η Σίκινος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους , το οποίο βρίσκεται μεταξύ των νήσων Φολέγανδρου και Ίου,σε απόσταση 14 και 10 μιλίων αντίστοιχα. Η απόσταση του νησιού από το λιμάνι του Πειραιά είναι 102 μίλια δηλαδή 9 ώρες περίπου με το πλοίο. 

Η έκταση της Σικίνου είναι 41.676 τ.μ., μήκος ακτογραμμής 40,047 χλμ και 238 κατοίκους. Ο δε περίπλους της νήσου είναι 17 μίλια. Γύρω από τη Σίκινο βρίσκονται οι ακόλουθες νησίδες, βόρειο-δυτικά: η Βολάδα, ο Άγιος Γεώργιος, και η Καρδιώτισσα (η αρχαία Λάγουσα), και νότιοδυτικά ο Καλόγερος με πολλούς ενάλιους βράχους σημαντικότερος των οποίων είναι ο Κάραβος. Κυριότερα βουνά της νήσου είναι ο Τρούλος (600μ.), ο Άγιος Μάμας (528μ.), η Αγία Μαρίνα (450μ.) και το λεγόμενο “Φρούδι του Μοναστηριού” (350μ.) όπου και η Μονή της Χρυσοπηγής.

Η Σίκινος αποτελείται από τρεις οικισμούς, την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν μαζί την Χώρα της Σικίνου, ενώ ο οικισμός Αλοπρόνοια είναι το λιμάνι της.

Ορισμένες παραλίες της νήσου είναι ο Άγιος Γεώργιος, η παραλία της Μάλτας, το Λιβάδι ή παραλία της Αλοπρόνοιας, το Διαλισκάρ, τα Σαντοριναίικα, ο Άη Γιάννης και ο Άγιος Παντελεήμων. Από αυτές μόνο η Αλοπρόνοια, ο Άγιος Γεώργιος και το Διαλισκάρι είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, ενώ οι υπόλοιπες παραλίες  της έχουν πρόσβαση κυρίως με καίκι , ή από μονοπάτια για τους λάτρεις του περιπάτου!